Web Analytics Made Easy - Statcounter

مستند «عروس قشقایی» درباره جشن عروسی در ایل قشقایی است که علیرغم تغییرات فرهنگی گسترده در این منطقه هنوز بدون تغییر مانده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مستند «عروس قشقایی» ساخته محمدهادی اسفندیاری روایتی متفاوت از یک مراسم آیینی در ایل قشقایی است که پس از گذشت سال‌ها هم‌چنان اصالت خود را حفظ کرده و مانند قبل برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسفندیاری کارگردان این اثر درباره فیلم خود گفت: چندی پیش مجموعه‌ای درباره عروسی اقوام در شبکه مستند ساخته شد و من هم مستند «عروس قشقایی» را با محوریت مراسم جشن عروسی در ایل قشقایی ساختم. از آنجا که قبلاً مستند «بایداق» را درباره اقوام قشقایی ساخته بودم، شناخت خوبی از این سوژه داشتم و به همین دلیل ساخت این فیلم به من سپرده شد. در فیلم مستند «عروس قشقایی» با حساسیت زیادی فرهنگ بومی اقوام قشقایی، لباس، آیین‌های سنتی و ... این منطقه را به تصویر کشیدم.

وی ادامه داد: این مراسم واقعاً یک آیین است و با اینکه تغییرات زیادی در لباس، فرهنگ و زبان مردم این مناطق طی این سال‌ها رخ داده است، اما باز هم این سنت‌ها در مراسم عروسی رعایت می‌شود. برای مثال ممکن است که در فضای عمومی لباس‌هایی مانند بقیه به تن کنند اما در مراسم عروسی و جشن ازدواج لباس‌های سنتی خود را می‌پوشند. این لباس از نظر حجاب و پوشش بسیار کامل و زیبا است. علاوه بر این، در این مراسمات بازی سنتی مردان یا همان "چوب بازی" را می‌بینیم. موسیقی محلی و بومی نیز همچنان اصالت خود را در این مراسم حفظ کرده است.

کارگردان مستند «عروس قشقایی» درباره اهمیت ساخت فیلم درباره سنت‌هایی بومی و آیینی کشورمان گفت: خودم قشقایی‌ام و دغدغه‌ام شناساندن فرهنگ ایل‌ام به مردم ایران است. همیشه دوست داشتم که سوژه فیلم‌هایم از ایل قشقایی باشد چرا که اولاً این سوژه‌ها بکر هستند، ثانیاً به دلیل بومی بودن دسترسی راحت‌تری به این افراد دارم و ثالثاً تولید کم‌هزینه‌تری دارم. از همین روی، معتقدم که بهتر است مستندسازان درباره سوژه‌هایی در داخل زادگاه خود فیلم بسازند که در اینصورت موفق‌تر خواهند بود.

نکته مهمی که باید بدان توجه داشت این است که بدون شک این لباس، زبان و آداب و رسوم در سال‌های آینده دچار تغییراتی خواهد شد و لازم است که این بخش از فرهنگ بومی کشورمان را ثبت و ضبط کنیم، چرا که ممکن است تا چند سال آینده این زبان، فرهنگ و آداب و رسوم از بین برود.

وی با اشاره به حضور این مستند در جشنواره تلویزیونی گفت: جشنواره سینماحقیقت رویداد بسیار معتبری برای سینمای مستند است، با این حال معتقدم مستندسازی مثل من که دوست دارد فرهنگ ایل خود را به بقیه معرفی کند، بهتر است فیلمش در تلویزیون و جشنواره تلویزیونی مستند به نمایش دربیاید. تلویزیون در همه روستاها و شهرهای ما وجود دارد و ظرفیت بسیار خوبی برای دیده شدن این آثار است. به نظرم راه‌اندازی جشنواره تلویزیونی مستند اتفاق بسیار خوبی برای مستندسازان به ویژه فیلم‌سازان شهرستانی است.

عوامل تولید این مستند 30 دقیقه‌ای عبارتند از: کارگردان: محمدهادی اسفندیاری، تصویربردار: محسن دانشور، تدوین و صداگذار: مجید شهرابی، صدابردار: علی اصغر زارع، تحقیق و پژوهش: محمدهادی اسفندیاری و فرزانه حاتمی.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیاسی سیاست ایران نظامی دفاعی امنیتی گزارش و تحلیل سیاسی مجلس و دولت امام و رهبری ورزشی فوتبال ایران فوتبال جهان والیبال بسکتبال هندبال کشتی و وزنه برداری ورزش های رزمی ورزش زنان ورزش جهان رشته های ورزشی بین الملل دیپلماسی ایران آسیای غربی افغانستان آمریکا اروپا آسیا اقیانوسیه پاکستان و هند ترکیه و اوراسیا آفریقا بیداری اسلامی اقتصادی اقتصاد ایران پول ارز بانک خودرو صنعت و تجارت نفت و انرژی فناوری اطلاعات اینترنت موبایل کار آفرینی و اشتغال راه و مسکن هواشناسی بازار سهام بورس کشاورزی اقتصاد جهان اجتماعی پزشکی رسانه طب سنتی خانواده و جوانان تهران فرهنگیان و مدارس پلیس حقوقی و قضایی علم و تکنولوژی محیط زیست سفر حوادث آسیب های اجتماعی فرهنگی ادبیات و نشر رادیو و تلویزیون دین قرآن و اندیشه سینما و تئاتر فرهنگ حماسه و مقاومت موسیقی و تجسمی استانها آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل اصفهان البرز ایلام بوشهر استان تهران چهارمحال و بختیاری خراسان جنوبی خراسان رضوی خراسان شمالی خوزستان زنجان سمنان سیستان و بلوچستان فارس قزوین قم کاشان کردستان کرمان کرمانشاه کهگیلویه و بویراحمد گلستان گیلان لرس ایل قشقایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۴۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است

محمود پاک نیت بازیگر شناخته شده سینما، تئاتر و تلویزیون گفت: قطعا سیاست‌های جمعیتی برای فرزندآوری موثر است منتها دولت می‌تواند این سیاست‌ها را تقویت کند و زمینه‌هایی برای فرزندآوری بیشتر با ایده‌هایی عملگرایانه فراهم کند.

وی در ادامه عنوان کرد: الان از دغدغه‌های زوج‌ها امرار معاش و معیشتشان است، هر زوجی نیاز به حداقل‌هایی برای خانه و مسکن و مادیات دارد. اضافه کردن نسل هم مشکلات خاص خود را دارد، اما قطعا مشکلاتش کمتر از پیری جمعیت است.

وی بااشاره به غریزه قوی مادری در بین زنان جوان گفت: زنان جوان ایرانی همه فرزند دوست هستند، نباید طوری شود که نسل اتی در زمان کهنسالی هیچ کس را نداشته باشد که به او رسیدگی کند. زوجین جوان باید به این مسائل توجه کنند که همانطور که گذشته‌های ما نیاز به فرزند در سنین بالا داشتند، ان‌ها هم همینطور هستند.

وی با اشاره به تهدیدات پیری جمعیت در جامعه اظهار داشت: وقتی سن ازدواج بالا می‌رود و جوانان ازدواج کرده هم تمایل به فرزند پیدا نمی کنند به مروری کهن سالی جمعیت رخ می‌دهد باید برای سال‌های اتی تمهیدی بیاندیشیم تا مشکلاتی از این دست گریبان جامعه مان را نگیرد، هنرمندان هم پای کار بیایند تا ترسیمی از فضای درست خانوادگی برای نسل جوان داشته باشند. بهرحال هنرمندان هم الگوی جامعه هستند.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • مراسم ازدواج خواهرزاده احمدی نژاد در استانبول + عکس
  • ازدواج آسان راه حل مسئله جوانی جمعیت است
  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است
  • پاسداشت سعید امیرسلیمانی به بهانه رونمایی از مستند «دیدار در سنگلج» + تیزر مستند
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد
  • سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است
  • مستندی درباره مادری که دو بازیگر نقش دو دختر گمشده اش را بازی می کنند
  • آغاز به کار سامانه و سایت مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی از ۱۷ اردیبهشت
  • شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود