Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیشتر سنت‌های ازدواج در دنیا از عقاید و باور‌های خرافی باستانی نشأت می‌گیرند. بقیه‌ی آن‌ها هم ریشه‌های عمیق تاریخی داشته و معنایی در پس خود دارند. این سنت‌ها هزاران هزار سال است که وجود دارند و به همین دلیل، هنوز هم رایج و محبوب اند؛ و ما هنوز هم آن‌ها را ادامه می‌دهیم، بی آنکه لحظه‌ای به معنای پشت آن‌ها فکر کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه از پیشینه‌ی تاریخی سنت‌های ازدواج خواهیم گفت.

۱- عروس‌ها برای پنهان کردن خود از ارواح خبیثه تور بر سر می‌گذاشتند

از تور عروس برای دور کردن شیطان و حفظ معصومیت عروس استفاده می‌شد. در دوران باستان، عروس‌های جوان را در برابر سحر و جادو آسیب پذیر می‌دانستند، به همین دلیل بستگان شان سعی می‌کردند آن‌ها را از ارواح خبیثه‌ای پنهان کنند که ممکن بود قصد داشته باشند جلوی خوشبختی آن‌ها را بگیرند. برای مثال، رومی‌ها از تور‌هایی به رنگ شعله‌ی آتش استفاده می‌کردند که به عقیده‌ی آن‌ها تمامی ارواح را دور نگه می‌داشت.

۲- دسته گل را پرتاب می‌کردند تا دیگران لباس عروس را پاره نکنند

در اروپای قرون وسطی، عروس خانم‌ها انتظار نداشتند که بتوانند لباس عروسی شان را بعد از عروسی باز هم ببینند یا بپوشند. در آن زمان مردم اعتقاد داشتند لباس عروس خوش شانسی می‌آورد و آن را نوعی طلسم باروری برای زنان مجرد می‌دانستند؛ و رسم بود که دنبال عروس بدوند و لباسش را تکه و پاره کنند.

با گذشت زمان، لباس‌های عروس گران‌تر و گران‌تر شدند، به همین دلیل عروس خانم‌ها روشی برای پرت کردن حواس‌ها اختراع کردند. آن‌ها چیز‌هایی را به طرف خانم‌ها پرتاب می‌کردند. یکی از آن‌ها تبدیل به سنتی شد که حالا در بسیاری از مراسم‌های عروسی در سرتاسر دنیا وجود دارد.

۳- اولین حلقه‌های مدور ازدواج در مصر باستان یافت شدند

فراعنه‌ی مصر از حلقه‌ها به عنوان نماد جاودانگی استفاده می‌کردند، چون دایره شروع و پایان ندارد. به علاوه شکل خورشید و ماه را هم تداعی می‌کند که مصریان باستان آن‌ها را می‌پرستیدند. مصری‌ها اعتقاد داشتند انگشت حلقه یا همان انگشت چهارم دست چپ، در خود یک «رگ عشق» دارد که مستقیم به قلب می‌رسد. به همین دلیل رسم حلقه دادن به معشوق به وجود آمد تا نماد تعهد باشد. این رسم بعداً در میان یونانیان و رومی‌ها هم رواج یافت.

۴- سنت پوشیدن لباس عروس سفید را ملکه ویکتوریا آغاز کرد

در آن زمان مردم رنگ سفید را نشانه‌ی ثروت می‌دانستند، چون معنایش این بود که خانواده‌ی عروس استطاعت مالی فراهم کردن لباس‌های تمیز را دارد. باقی زنان در روز عروسی خود اغلب لباس‌های رنگارنگ با رنگ‌های تند می‌پوشیدند، لباس‌هایی که می‌توانستند بعد از عروسی هم در موقعیت‌های دیگری از آن‌ها استفاده کنند. ویکتوریا که آن زمان خود یک عروس ۲۰ ساله بود، اولین کسی بود که خواست در مراسم عروسی اش، جز او و ساقدوش هایش کس دیگری سفید نپوشد.

۵- کیک عروسی، یک کلوچه بود که روی سر عروس خردش می‌کردند

رومی‌های باستان عروسی‌های خود را با یک مراسم به پایان می‌رساندند که در آن یک کیک کلوچه مانند را روی سر عروس خرد می‌کردند. آن‌ها اعتقاد داشتند این کار باعث خوش شانسی و باروری می‌شود. بعد از آن، عروس و داماد کیک را با یکدیگر می‌خوردند که این کار را اولین کار مشترک شان به عنوان زن و شوهر می‌دانستند. مهمانان عروسی هم خرده‌های باقیمانده را می‌خوردند. کیک‌های عروسی از قرن هفدهم میلادی جایگزین کلوچه‌های عروسی شدند.

۶- عروس سمت چپ داماد می‌ایستاد تا داماد بتواند به راحتی از او محافظت کند

در دوران باستان یک کار رایج در میان مردان این بود که زنان را می‌دزدیدند تا آن‌ها را عروس خود کنند. این کار به مدت هزاران سال انجام می‌شد و هنوز هم در برخی کشور‌های آفریقایی و آسیای مرکزی وجود دارد. اما آنچه از این کار در کشور‌های غربی باقی مانده، نحوه‌ی ایستادن عروس و داماد در کنار یکدیگر در مراسم عروسی است. داماد به این دلیل در سمت راست عروس می‌ایستاد که دست راستش آزاد باشد تا اگر کسی تلاش کرد عروسش را از او بدزدد، بتواند شمشیر خود را بیرون بکشد.

۷- ساقدوش‌های عروس در ابتدا همرنگ عروس لباس می‌پوشیدند تا راهزن‌ها را گمراه کنند

در روم باستان و در دوران حکومت فئودالی در چین، رسم بود که عروس به شهر داماد سفر کند. این امر او را به طعمه‌ی راحتی برای انواع راهزنان و امثال آن‌ها بدل می‌کرد. وجود تعداد زیادی ساقدوش با لباس‌های هم شکل عروس، دزدیدن عروس را دشوارتر می‌کرد.

این کار بعد‌ها به حضور ۱۰ شاهد با لباس‌های همرنگ در مراسم عروسی تبدیل شد. ملکه ویکتوریا در مراسم عروسی اش ۱۲ ساقدوش داشت که همگی مانند لباس عروس ساتن او، لباسی به رنگ سفید به تن داشتند.

منبع: روزیاتو

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ازدواج جالبترین ها مراسم عروسی همین دلیل لباس عروس ی عروس سنت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۷۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام (ره)+ سند

فرزند آیت‌الله مرتضی حائری یزدی (و نوه مؤسس حوزه علمیه قم)، عروس امام خمینی (ره) و همسر آیت‌الله سید مصطفی خمینی که همراه پدرش در تبعید بود و در تبعید شهید شد؛ هر کدام این نسبت‌های خانوادگی کافی بود تا معصومه حائری یزدی تحت نظر و مراقبت ساواک باشد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، معصومه حائری یزدی که روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در ۸۶ سالگی درگذشت و پیکر ایشان روز هشتم اردیبهشت پس از تشییع در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) در بقعه شیخ فضل‌الله به خاک سپرده شد. 

محل دفن ایشان از این جهت نمادین است که بقعه شیخ فضل‌الله نوری در سال‌های دور محل ملاقات امام خمینی (ره) و آیت‌الله شیخ مرتضی حائری یزدی بود که به جز همکاری در هیأت مصلحین حوزه، هر روز هنگام غروب آفتاب آنجا با هم گفتگو می‌کردند.

ازدواج مصطفی و معصومه در سال ۱۳۳۳، پیوند دو خاندان خمینی و حائری یزدی بود؛ این زندگی مشترک پس از ده سال با تبعید حاج مصطفی خمینی همراه پدر، وارد مرحله تازه‌ای شد و تا زمان شهادت همسر در اول آبان ۱۳۵۶، معصومه حائری بار‌ها برای دیدارش به نجف رفت و برگشت. 

یکی از سند‌هایی که در آرشیو مرکز اسناد انقلاب اسلامی وجود دارد (شماره پرونده ۳۹۲)، موافقت اداره کل سوم ساواک با درخواست معصومه حائری برای صدور گذرنامه جهت مسافرت به عراق را نشان می‌دهد. طبق این اسناد، شهربانی کل کشور در نامه‌ای محرمانه از ریاست سازمان اطلاعات و امنیت کشور درباره تقاضای صدور پروانه خروج از کشور استعلام می‌گیرد:

«شهربانی کل کشور
تاریخ ۴۶/۶/۱۳
از شهربانی کل کشور (اداره اطلاعات)
به تیمسار ریاست سازمان اطلاعات و امنیت کشور
درباره معصومه حائری یزدی فرزند مرتضی شناسنامه ۶۹۲۳۵ قم متولد ۱۳۱۷
نامبرده بالا طی تسلیم شرحی اعلام نموده مدتی قبل برای دیدار بستگان خود از عراق به ایران مراجعت و جهت بازگشت به کشور مزبور به منظور ملحق شدن به همسرش حاج سیدمصطفی خمینی تقاضای صدور پروانه خروج نموده است. خواهشمند است دستور فرمائید نسبت به انجام درخواست مشارالی‌ها نظریه اعلام دارند. 
رئیس شهربانی کل کشور. سپهبد مبصر از طرف سرتیپ صمد پاکپور»

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی

دیگر خبرها

  • تبلیغ جنجالی آرایشگاه زنانه با عروس‌ نوجوان | مدیر سالن بازداشت شد
  • دستگیری قاتل مست دو زن در عروسی
  • ماجرای تلخ عروسی‌هایی که تبدیل به عزا می‌شوند
  • دستگیری قاتل مست ۲ زن در عروسی | ماجرای تلخ عروسی هایی که عزا می شوند
  • دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام (ره)+ سند
  • برای میکاپ عروس، به کدام آرایشگاه زنانه تهران مراجعه کنیم؟
  • عکس/ ترور با لباس زنانه!
  • عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند
  • پس‌لرزه عروسی دختر در هتل گران | تکلیف خودتان را از حیث اقتصادی روشن کنید | چرا همیشه صحبت شما و فرزندانتان است؟
  • انتقاد یک مقام سابق از عروسی مجلل دختر شمخانی